Aktivity pro veřejnost

Betlémské světýlko 2016

 

Blížící se Štědrý den a také konec roku s sebou přináší kromě spousty příprav, těšení se na Ježíška a také bilancování i prostor pro setkávání se a společné užívání si vánoční atmosféry. Jedním z míst, kde je každoročně možné se před štědrovečerní večeří setkat, je již tradičně pro mnoho obyvatel obce i rozdávání světýlka z Betléma, které naše středisko pořádá vždy 24. prosince od 14 do 15 hodin v tlučenské kapličce.

 

Ani letos tomu nebylo jinak, a tak si zájemci mohli přijít poslechnout náš skautský sbor, který pilně trénoval pod vedením Kubajse a Jiřího, a odnést si v lucerničce domů onen hřejivý symbol Vánoc. Nově jsme postavili venku i stánek, kde byl k dispozici čaj a také světýlko pro ty, kteří se nechtěli prodírat davem dovnitř kapličky. Zájemci si mohli kromě světýlka odnést i skautský kalendář nebo záložku do knížky. Během pěveckého vystoupení jsme poprosili o pár slov také vikáře, pana Krákoru, který zapřemýšlel nad významem dárků. Právě jemu opět patří poděkování za to, že nám umožnil akci uspořádat.

 

Rozdávání světýlka se každým rokem těší hojné účasti, za což jsme velice rádi. Pro nás samotné znamená příležitost se uprostřed příprav na slavnostní večer zastavit a ještě naposledy si popřát šťastné a veselé s našimi skautskými i neskautskými přáteli. Pevně věřím, že právě rozdávání této radosti a vánoční nálady bylo důvodem, proč se na sebe lidé usmívali, i když stáli v dešti ve frontě na svůj kousek Vánoc. Šťastné a veselé všem!

 

Fotogalerie: Betlémské světýlko 2016