Články

Noční hra

O dušičkovém večeru jsme se sešli u klubovny. Snad každému zněla v hlavě slova, která se dočetl v dopisu: Tlučná je v ohrožení...

Nikdo nevěděl, co bude následovat. Podle satelitních snímků jsme vyrazili k základně teroristů. Když tu cvak, blesk… bereme nohy na ramena. Naším úkolem bude najít a zneškodnit bomby. Nejprve však musíme osvobodit zajaté vojáky a získat mapu a plánek. Zároveň se musíme vyhnout fotografům od novin, aby nás neprozradili. Ze získané mapky zjišťujeme, že bomby se nachází na střelnici. Společně s vojáky vyrábíme znamení pro spojku, loupeme prskavky a popravdě nám to ještě nedochází. Odpáleno! Teď rychle do třešňovky, sem by spojka měla dorazit. Jsme maskováni v lese. Po cestě se k nám pomalu blíží auto. Zastavuje. Neznámý zamyká a odchází do lesa. Jeden z vojáků vytahuje klíče, které jako zázrakem pasují do zámku. V autě je vše: samopal, brokovnice, taktická vesta... Vojáci se vyzbrojují a jdou vyčistit střelnici.

Naším úkolem je najít bomby. Čas neúprosně běží. Který z těch drátků to jen bude.... Podařilo se! Bomby byly zneškodněny.