3. oddíl R&R "Bílý vlk"

Vánoční klub 2017

22. prosinec byl výjimečný hned z několika důvodů. Některé věci byly standardní – byl pátek, a proto se v klubovně začali scházet roveři a rangers k pravidelnému pátečnímu klubu. Jenže oproti jindy jsme se měli sejít až v 19 hodin, účast bylo nutné nahlásit dopředu a požadované společenské oblečení taky napovídalo, že na účastníky čeká nějaké překvapení.

Skoro úderem 7. hodiny se otevřely dveře klubovny a čekající více než 20členný dav se nahrnul do potemnělé místnosti se slavnostně prostřeným stolem, kterou osvětlovaly jen svíčky. První úkol byl jasný – nandat si na talíř co hrdlo ráčí z nabízených dobrot a vybrat si místo u stolu. Orientovat se jen v omezeném světle bylo náročnější, ale všichni to úspěšně zvládli, a tak jsme mohli zahájit večeři slavnostním přípitkem. Popřáli jsme si vše nejlepší do dalšího roku a každý měl za úkol ostatním říct, co ho v nadcházejícím roce čeká a na co se těší. Dozvěděli jsme se spoustu mnohdy nečekaných informací, takže jsme alespoň měli co probírat během večeře, do které jsme se vzápětí pustili.

Po jídle na přítomné čekal další program ve vedlejší klubovně, ale propustkou na toto místo bylo splnění úkolu. Nic jednoduššího, než dát si kulatou sušenku na čelo a jen za pomoci mimických svalů ji dostat do pusy, aniž by spadla na zem. Sledovat všechny možné i nemožné výrazy všech bylo k popukání. Nakonec se ale všem úkol podařilo zdolat, vylosovali si speciální kartičku a mohli se přemístit do vedlejší místnosti. Ta se proměnila na provizorní čajovnu, kde byly 4 stolečky s drobným občerstvením. Každý z nich byl označen jiným slovem a účastníci na svých kartičkách měli pořadí, ve kterém mají jednotlivé stolky po určité době vystřídat. Na každém stolku pak čekala sada zajímavých otázek, na které se mohl rozhovor stáčet. Před prvním střídáním si někteří vyměnili drobné dárečky, které si pro ostatní připravili, a pak se všichni opět usadili ke stolkům a pokračovali v debatování. Klub se protáhl do pozdních večerních hodin, z čehož lze soudit, že program se nejspíš líbil. Na závěr nezbývalo než vše poklidit a ještě jednou si popřát veselé Vánoce! Tak co říkáte, příští rok znovu?

Fotogalerie: Vánoční klub 2017