3. oddíl R&R "Bílý vlk"

Korbo 2017

Poslední týden v září jsem se jako jediná z našeho střediska zúčastnila akce Korbo, která se konala v archeoskanzenu Nasavrky. Korbo je koncept akce, kde nejsou žádní organizátoři a veškerý program připravují sami účastníci. Programem tak může být absolutně cokoliv - společná snídaně, noční koupání, seznamovací hry, nebo třeba lakros. V programu si tak najde každý své, a nebo se klidně nemusí účastnit žádného programu a trávit čas s bratry a sestrami, například v čajovně. Já sama jsem si připravila jako program procházku - Bosky po keltské naučné stezce. Konalo se tu také promítání filmů, diskotéka, nebo koncert elektronické hudby.  

A jak vypadal takový jeden den na korbu?

 

0.00     Vycházíme na nedalekou rozhlednu Boika. Asi osm z nás se totiž rozhodlo, že chceme vidět východ slunce, ale jsme příliš líní ráno na rozhlednu dojít…

1.00     Uleháme na vrcholku rozhledny a zabaleni ve spacácích doufáme, že nás vítr v noci neodnese.

6.30     Je taková zima, že se ani nenamáhám vylézat ze spacáku. Pijeme právě uvařený čaj a na obzoru se začíná objevovat skupina lidí, kteří se také přišli podívat na východ.

6.45     Slunce vychází. Celá rozhledna to mlčky sleduje…

8.00     Dorazili jsme zpět do areálu Korba. Sedám si k ohništi, kde se zrovna někdo dělí o jídlo.

9.45    Rozbíhám se za skupinou lidí, která míří do centra Nasavrk na program Křídový úsměv. Tam si rozdáme křídy a rozebíháme se do ulic v okolí náměstí, kde máme jediný úkol - psát po zemi nejrůznější motivační citáty a pozitivní hesla.

11.30   Jsme zpět v areálu a já mířím rovnou do čajovny na hrnek jasmínového čaje.

12.00   Sedíme na našem náměstíčku mezi stany a společně si vaříme oběd a u toho rozmlouváme o všem možném i nemožném.

14.00   Půjdeme se vykoupat, navrhuje mi sestra.

14.10   Skáčeme do vody. Přeplavat jezírko jednou tam a zpět a pak zase ven. Voda je jako led!

15.00   Stojím bosa na meeting pointu - přichází na řadu můj program - Bosky po keltské naučné stezce. S asi 15 bosými bratry a sestrami vyrážíme na procházku.

17.00   Vracíme se zpět do areálu. Je nás o něco méně, než kolik nás vycházelo, ale snad se všichni vrátí...

18.00   Účastním se programu Big talk. Dostáváme otázky a ve dvojicích diskutujeme o životních plánech, vlastnostech a hodnotách.

20.00   Spolu s bratrem jdeme do velkého stanu, kde se promítá nějaká komedie.

23.00   Začíná poslední program, který mám dnes v plánu. Sedíme v jednom z velkých stanů v kruhu a hrajeme hru, jejíž průběh nechám jako tajemství poznané jen zúčastněnými.

23.45   Dnes je tak překrásná obloha, že si stelu svůj spacák před stan a usínám tam.