2. oddíl "Bílá růže"

Putování údolím Berounky

V sobotu 24. 11. se družiny Rysů a Pand vydaly na putování údolím Berounky. V 7:20 jsme se všichni, až na Víťu, který se k nám připojil později, sešli na tlučenské vlakové zastávce. Odtud jsme se, nejprve vlakem, poté tramvají a autobusem, dostali na Bílou Horu, kde začíná naučná stezka Po stopách Františka Malocha.

Navzdory nepříliš příznivému počasí se všech 11 odvážných vlčat vydalo po stezce lemující levý břeh Berounky směrem k obci Druztová. Celou cestu panovala, i přes déšť, dobrá nálada, kterou čas od času ještě vylepšilo hledání kešky a zhruba v polovině cesty také svačina, po které vytrvalý déšť konečně ustal.

Po zdolání druhé poloviny cesty jsme dorazili do Druztové, ale jelikož nám do odjezdu autobusu zbýval ještě nějaký čas, vydali jsme se na nedalekou zříceninu hradu Věžka. Po zdolání prudkého kopce, na kterém zřícenina stála, se nám naskytl krásný výhled na řeku, a proto se jednalo o ideální místo pro společnou fotku. Poté už jsme se pouze vrátili do Druztové, odkud nás autobus odvezl do Plzně a následně do Tlučné.

Fotogalerie: Putování údolím Berounky