1. oddíl "Bílý bůvol"

Soutěžní odpoledne

V sobotu 24. listopadu se část členek dívčího oddílu sešla, aby si společně užila odpoledne plné soutěžení. Nic jsme dopředu neodtajňovaly, takže účastnice přišly tak trochu naslepo. Muffin je jako moderátorka jaksepatří přivítala a po rychlém rozdělení 3 týmy – Myšičky, Red foxes a Želvičky – zaujaly svá místa, aby společně čelily první výzvě.

Připravena byla variace na televizní soutěž Riskuj! Týmy si vybíraly různě obtížné otázky za 1 až 5 bodů z kategorií Znáte Česko?, Rostliny, Trocha historie, Skauting a Skrývačky. Následně pak soupeřily, který z nich se nejrychleji přihlásí svým praporkem a bude moci odpovídat. Důležité však bylo se důkladně poradit, protože špatná odpověď znamenala odečet příslušného počtu bodů. Týmy podávaly vyrovnané výkony, a tak po poslední otázce skončily s minimálním rozdílem bodů. Ty si pak přenesly i do druhé části programu.

Čekala nás rychlá pauza na protažení a pak jsme se pustily do odkrývání obrázků. Na projektoru se objevila mřížka, která zakrývala hádaný obrázek. Týmy znaly jen kategorii, do které obrázek patří (tábor, zvířata, pohádky, známé památky a lidé) a měly 2 možnosti – vybrat si za pomoci souřadnic políčko, které chtějí odkrýt, nebo zkusit hádat, co na obrázku je. Správný tip znamenal odhalení celého obrázku a připsání bodu, za špatný tip pak tým o jeden bod přišel. Celkovým vítězem se po dramatickém boji staly Myšičky, které si za svůj výkon vysloužily potlesk. Ale ten patřil vlastně všem, protože nebylo důležité, kdo vyhrál, ale to, že jsme si oživily některé znalosti a taky jsme pořádně potrénovaly představivost.

Na odchod si každý ještě vzal kousek výborné rolády, kterou přinesla Bezzubka, a pak už nezbývalo, než se rozloučit. Tedy kromě starších skautek, které čekalo ještě speciální zhodnocení celého odpoledne. Tak se budeme těšit zase příště!

Fotogalerie: Soutěžní odpoledne