1. oddíl "Bílý bůvol"

Vánoční oddílovka

Členky dívčího oddílu se každoročně před Vánoci setkávají, aby se společně naladily na sváteční vlnu. Většinou si uvaříme čaj, ochutnáváme cukroví a vyrábíme vánoční dekorace. Jenže letos jsme se rozhodly, že uděláme změnu a vyrazily jsme společně krmit zvířátka do lesa.

Teple oblečená a s taškami plnými dobrot se v neděli 17. prosince ve 14 hodin naše patnáctičlenná výprava sešla u klubovny. Hlavní úkol byl jasný – navštívit alespoň jeden z místních krmelců. Abychom se cestou nenudily, čekalo na nás ale ještě pár dalších aktivit. Cestou jsme tak sledovaly stopy zvířat a také jsme hledaly nejhezčí přírodní dekorace do klubovny. Myslím, že na začátku jsem si ještě ani nestihly pořádně uvědomit, že jsme v lese, a  už jsme vykládaly část zásob u prvního z krmelců. Holky si, nejspíš ze zvyku, přinesly krabičky s cukrovím, a tak jsme si hned na první zastávce pochutnaly kromě zvířátek i my samy. Po rychlé svačince jsme mohly pokračovat dál.

Po cestě k druhému cíli jsme se pak všechny snažily v jednoduché aktivitě nenápadně zbavit klacku, který jsme si samy vybraly, aniž by to viděl někdo další. To se nakonec všem podařilo – možná i během chvil, kdy jsme v korunách stromů obdivovaly obrovské trsy jmelí. A to už jsme se pomalu blížily ke druhému krmelci, kde jsme vyložily zbylé zásoby tvrdého pečiva, jablíček a kaštanů. Cestu zpátky ke klubovně nám pak zkrátila hra na Ovečky, při které Šmudlinka vyprávěla moc hezký příběh o zvířátkách, která v lese žijí. Do klubovny jsme dorazily chvilku před 16. hodinou, a tak jsme před rozchodem stihly i rozdání několika dárečků a vzájemné popřání si veselých Vánoc.

Fotogalerie: Vánoční oddílovka