1. oddíl "Bílý bůvol"

Halloweenská oddílovka

Tentokrát jsme naše setkání naplánovaly na sobotu 4. listopadu. V tento den nastala správná konstelace hvězd, která nám umožňovala konečně po mnoha a mnoha letech uskutečnit rituál, při kterém jsme měly zlá strašidla přeměnit v hodná a potom společně oslavit, že náš svět již není zlobou strašidel ohrožen.

Pamatuji si ten den jako včera, magické uspořádání hvězd způsobilo, že celý den byla všude mlha a chladno. Když začala padat temnota a začalo se stmívat, byl správný čas se ustrojit a dorazit na místo srazu. Tma už pohltila celý svět, když jsme se sešly u kapličky. Zapálily jsme petrolejky, připravily si bojový plán a plné odvahy jsme pod vedením kostlivce a dýně vyrazily na strašidelnou stezku. Na této stezce na nás čekala strašidla, která jsme musely obelstít a domluvit jim, aby šla s námi.

První strašidla, se kterými jsme se setkaly, byla mrtvá vodní víla, jejíž šupiny ukradl a střežil duch. Víla řekla, že s námi půjde pod podmínkou, že získáme zpět její šupiny. Nedalo nám to moc zabrat a brzy jsme šupiny získaly. Víla tedy souhlasila, že půjde s námi. A duch, který obdivoval, že jsme zvládly šupiny vzít, nás také následoval. Dalším strašidlem byl děsivý klaun, který poztrácel po lese různé předměty a žádal nás, abychom zjistily, co to bylo za předměty a napsaly je na seznam. Pomohly nám s tím malinké bludičky, které našly předměty před námi a posvítily nám na ně.  Když jsme sepsaly všechny věci na papír, bludičky zhasly svá světýlka a odešly do lesů. Klaun nás následoval. Dalšími strašidly byli Joker se svojí šílenou družkou Harley Quinn. Chtěli po nás naprostou šílenost – abychom zabalily dvě z nás do obvazů a udělaly z nich mumie. Nakonec jsme souhlasily a provedly svůj úkol. Joker s Harley se nad výsledkem zasmáli šíleným skřípavým skřekem a připojili se k nám na naší cestě. V hlubokém temném lese na nás vybafl upír. Naštěstí mezi námi nebyl žádný člověk, takže nikomu z nás nic neudělal, ale musely jsme pro něj namíchat krvavé koktejly, aby se mohl vydat s námi. Poslední strašidlo, které nás čekalo, byl kostlivec. Dostaly jsme od něj záludnou otázku, na kterou jsme musely přijít. Jelikož jsme ale šikovná strašidla, byla to pro nás hračka, a tak s námi dál na rituální horu pokračoval i on. Když jsme dorazily na rituální horu, čekala nás tam čarodějnice, která předsedala celému rituálu. Společně jsme se spojily v kruh, do kterého jsme uzavřely strašidla, pronesly několik zaklínadel a strašidla jsme osvobodily, udělaly jsme z nich hodná strašidla a pozvaly je, aby se s námi zúčastnila oslavy našeho úspěchu.